Gaļas šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās ietin pārtikas plēvē un ar platu nazi mazliet paklapē.
Ķiplokus notīra un smalki sasmalcina. Pētersīļus sasmalcina.
Gaļai pievieno ķiplokus, pētersīļus, sāli un melnos piparus (daudzums pēc garšas) un visu “samasē” kopā.
Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un uz vismaz 1 stundu ievieto ledusskapī marinēties.
Lēzenā šķīvī sakuļ olu. Atsevišķā šķīvī ieber miltus.
Samarinētās steika šķēles izņem no ledusskapja, pa vienai iemērcē olā, pēc tam miltos un liek uz sakarsētas pannas cepties.
Cep no abām pusēm brūnas.
Apceptās steika šķēles liek cepamā traukā. Uz katra steika uzliek pa šķēlei šķiņķa un siera.
Steikus pārlej ar tomātu sulu.
Cep 15–20 minūtes līdz 200 0C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz nekavējoties. Iesakām klāt servēt brazīļu pupiņas ‘feijao’.
Komentāri: