Liellopu gaļas sautējums ar dārzeņiem un bekonu – Barreado

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas
  • 400 g bekona
  • 3 vidēji lieli sīpoli
  • 5 tomāti
  • 1/2 tējkarote smalcināta kumīna
  • 1/2 tējkarote kaltēta oregano
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 burkāns
  • 1 puravs
  • 1 tējkarote sarkanvīna etiķa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 čili pipars
  • karsts ūdens vai buljons
  • sāls un malti melnie pipari

 

4-6 personām

Pagatavošana

1. Gaļu noskalo, nosusina papīra dvielī un sagriež ~ 3 cm lielos kubiciņos.

2. Bekonu sagriež mazos gabaliņos.
3. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Tomātus noblanšē, aplejot ar verdošu ūdeni, un novelk tiem miziņas. Burkānu notīra, noskalo un sagriež ripiņās. Puravu rūpīgi noskalo un sagriež ripiņās, čili piparu smalki sakapā.
4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kad gaļa ir apcepta, to pārliek bļodiņā.
5. Apcep bekonu. Cepšanas laikā pievieno sīpolus un ķiplokus. Samaisa, pacep vēl minūti.
6. Pievieno burkānus un puravus.Uzkaisa šķipsniņu piparus. Samaisa un pielej etiķi.

7.Visbeidzot pievieno tomātus.
8.Pievieno iepriekš apcepto gaļu.

9.Pielej karstu ūdeni. Samaisa, uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo ~ 1h.

10. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, banānu ripiņām, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.