Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lieldienu mini pavlovas ar apelsīnu un biezpiena krēmu
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Maigais un gaisīgais deserts kopā ar vieglu biezpiena krēmu un svaigām ogām ir kā radīts saulainām un gaišām pavasara brīvdienām kopā ar ģimeni vai draugiem.
Sastāvdaļas
3 olu baltumi
175 g pūdercukurs
1 tējkarote ābolu etiķa
1 tējkarote kukurūzas cietes
šķipsniņa sāls
200 g vājpiena biezpiena
1 ēdamkarote cukura
50 ml saldā krējuma
Sauja ogu pēc izvēles dekorēšanai
Pagatavošana
Saputo pūdercukuru ar olu baltumiem, līdzko masa sāk biezēt, pievieno ābolu etiķi, kukurūzas cieti un šķipsniņu sāls. Visu puto līdz biezai, bet gaisīgai putu konsistencei.
Uz cepamā papīra uzzīmē 6 vienāda lieluma apļus 7 cm diametrā.
Uzzīmēto apļu vietās klāj olbaltumu maisījumu, un liek cepties līdz 120 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pavlovām ir jābūt rozīgi zeltainām, kraukšķīgām no ārpuses un maigām viducī.
Kamēr cepas pavlovas, pagatavo krēmu. Sap uto nelielu daudzumu putukrējuma.
Sablendē biezpienu viendabīgā masā, pievieno cukuru un putukrējumu, visu sablendē viendabīgā, biezā krēmā.
Pavlovas mazliet atdzesē un uz tām kārto krēmu un ogas.
Komentāri: