Lieldienu mini pavlovas ar apelsīnu un biezpiena krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Maigais un gaisīgais deserts kopā ar vieglu biezpiena krēmu un svaigām ogām ir kā radīts saulainām un gaišām pavasara brīvdienām kopā ar ģimeni vai draugiem.

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 175 g pūdercukurs
  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml saldā krējuma
  • Sauja ogu pēc izvēles dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Saputo pūdercukuru ar olu baltumiem, līdzko masa sāk biezēt, pievieno ābolu etiķi, kukurūzas cieti un šķipsniņu sāls. Visu puto līdz biezai, bet gaisīgai putu konsistencei.
  2. Uz cepamā papīra uzzīmē 6 vienāda lieluma apļus 7 cm diametrā.
  3. Uzzīmēto apļu vietās klāj olbaltumu maisījumu, un liek cepties līdz 120 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pavlovām ir jābūt rozīgi zeltainām, kraukšķīgām no ārpuses un maigām viducī.
  4. Kamēr cepas pavlovas, pagatavo krēmu. Sap uto nelielu daudzumu putukrējuma.
  5. Sablendē biezpienu viendabīgā masā, pievieno cukuru un putukrējumu, visu sablendē viendabīgā, biezā krēmā.
  6. Pavlovas mazliet atdzesē un uz tām kārto krēmu un ogas.