Leģendārais rasols

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g doktordesas
  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 150 g vārītu biešu
  • 100 g marinētu gurķu + rotāšanai
  • 50 g ābolu
  • 50 g sīpolu
  • 1 siļķe
  • 3 cieti vārītas olas + rotāšanai
  • 2 glāzes krējuma
  • mārrutki
  • sāls
  • cukurs
  • etiķis
  • zaļumi rasolam + rotāšanai

Pagatavošana

  1. Doktordesu, kartupeļus, bietes, nomizotus gurķus, ābolus, olas un siļķi sagriež kubiņos, sīpolus sakapā.
  2. Krējumam pievieno sāli, cukuru, mārrutkus un etiķi.
  3. Sagrieztos produktus mērcē liek šādā secībā – āboli, gurķi, sīpoli, desa, siļķe, bietes, kartupeļi, olas.
  4. Rasolu ar divām dakšiņām izcilā un kārto traukā. Rotā ar gurķiem, olu un zaļumiem.