Lazdu riekstu mini cielaviņas

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

Bezē cepumiem

  • 300 g cukura
  • 4 olu baltumi
  • 50 g kartupeļu miltu
  • 180 g lazdu riekstu
  • šķipsniņa sāls

Krēmam

  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 40 g ūdens
  • 200 g mīksta sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 50 g kondensētā piena
  • 25 g Amaretto vai cita aromātiska alkohola (rums, balzams)

Rotāšanai

  • 100–200 g šokolādes ar kakao saturu vismaz 40 %
  • 100 g lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Uz griežamā dēlīša ar nazi sasmalcina riekstus. Ieslēdz cepeškrāsni uz 100 °C temperatūru ventilatora režīmā.
  2. Olu baltumus uzmanīgi atdala no dzeltenumiem.
  3. Olu baltumus sāk putot tīrā un sausā lielākā bļodā, pievienojot šķipsniņu sāls.
  4. Kad masa balta un bieza, pakāpeniski pievieno cukuru un uzputo stingru bezē mīklu. Beigās tajā iemaisa kartupeļu miltus un sakapātos riekstus.
  5. Uz cepamās plāts ar ēdamkaroti liek bezē pikas, cepumu formu veidojot pēc iespējas apaļīgu un līdzenu. Vislabāk to darīt ar konditorejas šļirces palīdzību.
  6. Uz vienas plāts liek apmēram 12 cepumus.
  7. Cepumus liek cepties 1 līdz 2 stundas. Bezē cepumam jābūt vieglam un sausam. Cepumus atdzesē.
  8. Pagatavo krēmu. Ūdeni ar cukuru uzvāra. Olu dzeltenumus puto, tievā strūkliņā pievienojot karsto sīrupu, līdz tie kļuvuši gaiši un biezi.
  9. Turpinot putot, pievieno sviestu, kakao, beigās pievieno kondensēto pienu un alkoholu. Krēmu ledusskapī nedaudz atdzesē līdz kūciņu rotāšanai.
  10. Kad bezē cepumi atdzisuši, ūdens peldē izkausē šokolādi, ko ar karoti pārlej cepumu virsiņām. Atdzesē.
  11. Krēmu liek konditorejas maisiņā ar robaino uzgali, katram cepumam uzspiež krēma cepurīti un uzliek lazdu riekstu.