Lieliska garšu laulība, apvienota kūkā.
Krēmam
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Divas cepamās formas izklāj ar cepamo papīru. Bļodā liek sviestu un puto kopā ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un krēmīga. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas labi saputojot.
Iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno kaltētus lavandas ziediņus. Kārtīgi iemaisa. Mīklu sadala uz pusēm un lej cepamajās formās. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē vismaz 30 minūtes.
Pagatavo krēmu. Pūdercukuru puto kopā ar sviestu, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša. Pievieno vaniļas pāksts sēkliņas. Beigās iemaisa krēmsieru un pusi melleņu.
Atdzesētos biskvītus pārgriež uz pusēm. Pirmo liek uz šķīvja un smērē virsū ¼ daļu krēma, pa virsu liek nākamo biskvīta kārtiņu, un atkal smērē krēmu. Tā dara ar visām četrām kārtām. Beigās apber ar mellenēm vai lavandas ziediņiem.
Perfekta kuka man sanaca paldies par udeju
Krēmā kaut kas nesanāca. Saputoju sviestu ar cukuru, pievienojo mascarpone krēmsieru, liku putot. Sākumā bija labs, bet pēc mirkļa jau savēlās tādos kā kunkuļos (līdzīgi kā biezpiens) un atsulojās. No kā tas varētu būt? Vai mascarponi nedrīkst vispār putot, tik iemaisīt? Un kādēļ atsulojās? Vai šādā situācijā krēmu var kaut kā izlabot? Paldies.
Sveika, Anna!
Lieta tāda, ka šai receptē jāizmanto parastais krēmsiers (piemēram, Philadelphia vai Rasa), tad to kuļot tas nesulosies un būs viendabīgs. Mascarpone nedrīkst kult, jo tas tiešām paliek tāds, kā tu minēji.
Perfekti, paldies!