Gaļai
Stuķim
Ābolu mērcei
Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Pannā sakarsē nedaudz eļļas, un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Tad gaļu liek sautējamā pīlē. Sīpolu un burkānus notīra, āboliem izņem serdes. Visu sagriež palielos gabalos un pievieno gaļai.
Katlā liek rozmarīna zariņus un pielej ~ 200 ml verdoša ūdens. Uzliek vāku un gatavo, līdz gaļa ir mīksta. Ik pa laikam noņem vāku un paskatās, vai ūdens nav izvārījies. Nepieciešamības gadījumā to pielej klāt.
Sulas sīrupu samaisa ar etiķi un medu, ~ 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pārlej pāri gaļai.
Paralēli gaļai gatavo stuķi: kartupeļus nomizo, izvāra mīkstus un izberž caur sietu.
Pienu uzkarsē kopā ar sviestu un pievieno kartupeļu masai.
Pievieno biezpienu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un samaisa. Nepārtraukti maisot, liek karsēties, līdz masa paliek vijīga.
Gaļu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, visu uz pannas sacep un iemaisa putrā.
Pagatavo ābolu mērci – notīrītus ābolus liek katlā, pievieno garšvielas un gatavo 15 minūtes.
Pasniedz gaļu, sagrieztu šķēles, kopā ar stuķi un ābolu mērci.
Definitely, what a fantastic website and informative posts, I definitely will bookmark your blog.All the Best!