Kviešu zelmeņa kokteilis

2 personām

Manuprāt, tas ir tikai stereotips, ka bērniem nepatīk zaļi ēdieni vai dzērieni. Viss atkarīgs no tā, kā tos pasniedz un vai ļauj iesaistīties pašiem. Kviešu zelmenis ir viens no veselīgākajiem zaļumiem, ko augu gadu ikviens var izaudzēt mājās uz palodzes no bioloģiskiem kviešu graudiem, un no tā var pagatavot tiešām veselīgu un gardu kokteili. Ar šādu kokteili sākot dienu, enerģija garantēta.

Sastāvdaļas

  • 20–40 g svaigi griezta kviešu zelmeņa
  • ½ ābola
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

1. Ja ir speciāla sulas spiede, no kviešu zelmeņa var spiest sulu tajā, bet, ja nav, tad ņem talkā šķēres un sagriež zālīti smalkāk (lai vieglāk sablendēt).

2. Liek rokas blendera glāzē, pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu (ja ir savējais, var ar visu mizu).

3. Pielej pavisam nedaudz ūdens, lai vieglāk sablendēt. Pēc tam pielej atlikušo ūdeni, lai patīkamāka konsistence dzērienam un tas nebūtu pārāk biezs.

4. Sablendē visu ar rokas blenderi.

5. Tad caur sietu vai marlīti kārtīgi izspiež no biezumiem visu sulu, lej glāzē un uzreiz izdzer.

 

 

1. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_1

1. Ja ir speciāla sulas spiede, no kviešu zelmeņa var spiest sulu tajā, bet, ja nav, tad ņem talkā šķēres un sagriež zālīti smalkāk (lai vieglāk sablendēt).

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_2

2. Liek rokas blendera glāzē, pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu (ja ir savējais, var ar visu mizu).

3. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_3

3. Pielej pavisam nedaudz ūdens, lai vieglāk sablendēt. Pēc tam pielej atlikušo ūdeni, lai patīkamāka konsistence dzērienam un tas nebūtu pārāk biezs.

4. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_4

4. Sablendē visu ar rokas blenderi.

5. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_5

5. Tad caur sietu vai marlīti kārtīgi izspiež no biezumiem visu sulu, lej glāzē un uzreiz izdzer.