Recepte

Kviešu zelmeņa kokteilis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
2 personām

Manuprāt, tas ir tikai stereotips, ka bērniem nepatīk zaļi ēdieni vai dzērieni. Viss atkarīgs no tā, kā tos pasniedz un vai ļauj iesaistīties pašiem. Kviešu zelmenis ir viens no veselīgākajiem zaļumiem, ko augu gadu ikviens var izaudzēt mājās uz palodzes no bioloģiskiem kviešu graudiem, un no tā var pagatavot tiešām veselīgu un gardu kokteili. Ar šādu kokteili sākot dienu, enerģija garantēta.

Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 20–40 g svaigi griezta kviešu zelmeņa
  • ½ ābola
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

1. Ja ir speciāla sulas spiede, no kviešu zelmeņa var spiest sulu tajā, bet, ja nav, tad ņem talkā šķēres un sagriež zālīti smalkāk (lai vieglāk sablendēt).

2. Liek rokas blendera glāzē, pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu (ja ir savējais, var ar visu mizu).

3. Pielej pavisam nedaudz ūdens, lai vieglāk sablendēt. Pēc tam pielej atlikušo ūdeni, lai patīkamāka konsistence dzērienam un tas nebūtu pārāk biezs.

4. Sablendē visu ar rokas blenderi.

5. Tad caur sietu vai marlīti kārtīgi izspiež no biezumiem visu sulu, lej glāzē un uzreiz izdzer.

 

 

1. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_1

1. Ja ir speciāla sulas spiede, no kviešu zelmeņa var spiest sulu tajā, bet, ja nav, tad ņem talkā šķēres un sagriež zālīti smalkāk (lai vieglāk sablendēt).

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_2

2. Liek rokas blendera glāzē, pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu (ja ir savējais, var ar visu mizu).

3. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_3

3. Pielej pavisam nedaudz ūdens, lai vieglāk sablendēt. Pēc tam pielej atlikušo ūdeni, lai patīkamāka konsistence dzērienam un tas nebūtu pārāk biezs.

4. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_4

4. Sablendē visu ar rokas blenderi.

5. pagatavošanas solis
KviesuDzeriens_5

5. Tad caur sietu vai marlīti kārtīgi izspiež no biezumiem visu sulu, lej glāzē un uzreiz izdzer.

Komentāri:

Jūsu komentārs: