Kuskuss ar dārzeņiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g kuskusa
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 g tofu
  • 4 ēdamkarotes ķiploku terijaki mērces
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sarkanais sīpols
  • ½ cukīni
  • 5 mini kukurūzas
  • sauja sniega zirņu pākstu
  • sāls, pipari
  • 100 g ķiršu tomātu
  • 1 daiviņa ķiploka

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa sausu kuskusu ar garšvielām un olīveļļu. Kuskusu pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai tas viss ir pārklāts ar ūdeni. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 5 minūtēm uzbriest.
  2. Tofu nospiež no liekā šķidruma salvetēs un sagriež mazos kubiņos. Pievieno terijaki mērci un atstāj uz 15 minūtēm marinēties. Tad tofu gabaliņus cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnus.
  3. Uz citas pannas sakarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātu sarkano sīpolu, pievieno strēmelēs sagrieztu cukīni, sagrieztas mini kukurūzas un sniega zirņu pākstis. Pievieno garšvielas un cep, līdz dārzeņi gatavi. Cepšanas beigās pievieno sagrieztus ķiršu tomātus, uzbriedināto kuskusu, sacepto tofu un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Visu turpina cept, ik pa laikam apmaisot, apmēram 2 minūtes.