Kūpinātas zivs salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kūpināta zivs
  • 1 liels vārīts kartupelis
  • 2 nelieli svaigi kraukšķīgi gurķi
  • 100 g rukolas
  • sauja sniega zirnīšu pākšu
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes laima sulas + 1 tējkarote miziņu
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā liek rukolu, pievieno sakapātus pētersīļus, šķēlēs sagrieztu gurķi, nelielos gabaliņos sagrieztu vārītu kartupeli.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni un tajā uz 2 minūtēm noblanšē sniega zirņu pākstis. Pēc tam tās nosusina un atdzesē. Pievieno salātiem.
  3. Zivtiņu notīra, saplēš nelielos gabaliņos un liek klāt salātiem.
  4. Pagatavo mērci. Ar putojamo slotiņu vai blenderi puto laima sulu, miziņas un olīveļļu, līdz mērce kļuvusi krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas mērci pārlej pāri salātiem un visu sacilā kopā. Ēd uzreiz!