Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kūpinātas zivs salāti
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 kūpināta zivs
1 liels vārīts kartupelis
2 nelieli svaigi kraukšķīgi gurķi
100 g rukolas
sauja sniega zirnīšu pākšu
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu
Mērcei:
3 ēdamkarotes laima sulas + 1 tējkarote miziņu
6 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Lielā bļodā liek rukolu, pievieno sakapātus pētersīļus, šķēlēs sagrieztu gurķi, nelielos gabaliņos sagrieztu vārītu kartupeli.
Katliņā uzvāra ūdeni un tajā uz 2 minūtēm noblanšē sniega zirņu pākstis. Pēc tam tās nosusina un atdzesē. Pievieno salātiem.
Zivtiņu notīra, saplēš nelielos gabaliņos un liek klāt salātiem.
Pagatavo mērci. Ar putojamo slotiņu vai blenderi puto laima sulu, miziņas un olīveļļu, līdz mērce kļuvusi krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas mērci pārlej pāri salātiem un visu sacilā kopā. Ēd uzreiz!
Komentāri: