Kūpinātas butes pastēte

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 vidējas kūpinātas butes
  • 100 g krēmsiera
  • 100 g skābā krējuma
  • nedaudz citronu sulas (pēc garšas)
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • melnie pipari
  • 1 bagete
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • dilles vai lociņi dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Kūpināto zivju gaļu atdala no asakām un liek blenderī. Pievieno krējumu, krēmsieru, citronu sulu un mārrutkus.
  2. Visu sablendē, līdz masa kļuvusi krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli un kārtīgu šķipsnu ar melnajiem pipariem.
  3. Maizi sargriež plānās šķēlēs un liek uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdēties. Lai tā nepiedegtu, škēles apsmērē ar sviestu.
  4. Kraukšķīgās maizes šķēlītes pasniedz kopā ar pastēti. Dekorēšanai var izmantot dilles vai lociņus.