KUMELĪŠU SĪRUPAM
450 g ūdens
220 g cukura
5 ēdamkarotes kumelīšu tējas vai 8 kumelīšu tējas maisiņi
LIMONĀDEI VAI PUNŠAM
80–100 g kumelīšu sīrupa (pēc garšas)
500 g svaigas greipfrūtu sulas
220 g zemeņu
100 g viskija
ledus
1.Katliņā ber cukuru, pārlej pāri ūdeni un karsē uz vidējas uguns aptuveni 5–7 minūtes, līdz cukurs
izšķīdis. Noņem no uguns, pievieno kumelīšu tēju, ļauj tējai ievilkties vismaz 15 minūtes. Nokāš
tējas biezumus, ļauj sīrupam atdzist līdz istabas temperatūrai.
2. Sablendē pusi zemeņu kopā ar greipfrūtu sulu.
3. Lielā punša traukā visas sastāvdaļas samaisa kopā, pievieno ledu, svaigi sagrieztas zemenes un
greipfrūta šķēles.
Komentāri: