Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krēmīgais Garneļu risoto
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Risoto pagatavošanai jāapbruņojas ar nedaudz pacietības, jo pie plīts būs jāpastāv 20-30 minūtes, nepārtraukti to maisot. Lieki piebilst, ka rezultāts sanāks izcils, jo galdā krēmīgais garneļu risoto! #piegalda
Sastāvdaļas
700 ml – 1 litrs vistas buljona
2 ēd.k. extra virgin olīveļļas
200 g Just Nature risoto rīsu (arborio)
200 ml sausa baltvīna
500 g svaigu un tīrītu garneļu
1 ēd.k. sviesta
1 ēd.k. Vusteras (Worchester) mērces
3 daiviņas ķiploku
1 šalotes sīpols
sāls
pipari
3 loki
Pagatavošana
Lielā un dziļā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu. Tajā apsautē smalki kapātu šalotes sīpolu, pievieno rīsus, ko arī nedaudz apcep, līdz tie ir viegli kraukšķīgi.
Pannā lej baltvīnu un maisa, līdz tas iztvaikojis.
Pievieno kausiņu karsta vistas buljona un maisa, līdz tas izgarojis. Atkārto šo procesu aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi gatavi. Rīsi pašā centrā būs nedaudz kraukšķīgi, bet kopumā gatavi.
Pannā izkausē sviestu, pievieno kapātus ķiplokus, ko uz vidēji augstas uguns karsē aptuveni 1 minūti, līdz tie ir apcepušies un smaržīgi. Pievieno tīrītas garneles, Vusteras mērci, un visu karsē, līdz garneles rozā un pilnībā gatavas.
Kad garneles gatavas, tās rupji sakapā un pievieno jau gatavajam risoto.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: