Krēmīgais Garneļu risoto

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Risoto pagatavošanai jāapbruņojas ar nedaudz pacietības, jo pie plīts būs jāpastāv 20-30 minūtes, nepārtraukti to maisot. Lieki piebilst, ka rezultāts sanāks izcils, jo galdā krēmīgais garneļu risoto! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 700 ml 1 litrs vistas buljona
  • 2 ēd.k. extra virgin olīveļļas
  • 200 g Just Nature risoto rīsu (arborio)
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 500 g svaigu un tīrītu garneļu
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 1 ēd.k. Vusteras (Worchester) mērces
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 šalotes sīpols
  • sāls
  • pipari
  • 3 loki

Pagatavošana

  1. Lielā un dziļā pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu. Tajā apsautē smalki kapātu šalotes sīpolu, pievieno rīsus, ko arī nedaudz apcep, līdz tie ir viegli kraukšķīgi.
  2. Pannā lej baltvīnu un maisa, līdz tas iztvaikojis.
  3. Pievieno kausiņu karsta vistas buljona un maisa, līdz tas izgarojis. Atkārto šo procesu aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi gatavi. Rīsi pašā centrā būs nedaudz kraukšķīgi, bet kopumā gatavi.
  4. Pannā izkausē sviestu, pievieno kapātus ķiplokus, ko uz vidēji augstas uguns karsē aptuveni 1 minūti, līdz tie ir apcepušies un smaržīgi. Pievieno tīrītas garneles, Vusteras mērci, un visu karsē, līdz garneles rozā un pilnībā gatavas.
  5. Kad garneles gatavas, tās rupji sakapā un pievieno jau gatavajam risoto.
  6. Iemaisa kapātus lokus un pasniedz.