KRĒMĪGĀ UPEŅU KŪKA

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

200 g miltu

200 g Dansukker baltā cukura
5 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsna sāls

 

UPEŅU KRĒMAM

350 g upeņu

450 g grieķu jogurta
80 g Dansukker baltā cukura
100 g Dansukker pūdercukura
400 ml saldā krējuma
9 želatīna plāksnes

 

PUTUKRĒJUMAM

250 ml saldā krējuma
90 g Dansukker pūdercukura

+ upenes
+ Dansukker pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Olas un cukuru kuļ kopā aptuveni 10–15 minūtes, līdz masa ir četras reizes palielinājusies apjomā, kļuvusi gaiša un pufīga.
  2. Masā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. To visu uzmanīgi iecilā olu masā, līdz masa ir viendabīga.
  3. Gatavo mīklu lej ietaukotā un ar miltiem izkaisītā 24 cm/dm kūkas formā un cep līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī 40 minūtes. Atdzesē.
  4. Upenes un cukuru karsē uz vidējas uguns, līdz cukurs izkusis un ogas pārsprāgušas. Ņem nost no uguns.
  5. Želatīna plāksnes izmērcē aukstā ūdenī, no tām izspiež ūdeni un pievieno karstajai upeņu masai, iemaisa, līdz plāksnes izšķīdušas.
  6. Grieķu jogurtu samaisa kopā ar pūdercukuru. Atsevišķā bļodā kuļ saldo krējumu, līdz tas dubultojies izmērā.
  7. Grieķu jogurta masai pievieno upeņu krēmu, visu apmaisa, tad uzmanīgi iecilā putukrējumu. Masu liek atdzesēties ledusskapī uz 20 minūtēm.
  8. Atdzesēto biskvītu plakaniski sagriež divās daļās un liek 26 cm/dm lielā formā. Pāri lej pusi upeņu masas. Pāri liek otru biskvīta daļu un atlikušo krēmu. Atdzesē ledusskapī aptuveni 2 stundas.

Pirms pasniegšanas saldo krējumu sakuļ kopā ar pūdercukuru, līdz veidojas stingrākas putas. Gatavo putukrējumu kārto pāri kūkai, dekorē ar svaigām ogām un pārkaisa ar pūdercukuru.