Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Kraukšķīgie kārtainie siera kartupeļi, pasniegti ar svaigiem kreses salātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4–5 vidēji kartupeļi
3–4 svaiga timiāna zariņi (vai 1 tējkarote kaltēta timiāna)
1 ķiploka daiviņa
50 g sviesta
40 g cietā tipa siera
40 g “Cesvaines piens” Holandes siera
sāls un pipari pēc garšas
100 g svaigu salātlapu
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote citronu sulas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo un ar mandolīnas palīdzību sagriež plānās šķēlēs.
Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno sāli, piparus, svaigu timiānu un izspiestu ķiploka daiviņu. Visu kārtīgi samaisa, līdz sviests pilnībā izkusis.
Sieru sarīvē un pievieno kartupeļiem, pārlej ar izkausēto garšvielu sviestu. Visu kārtīgi samaisa un izkārto mafinu pannā, lielot kartupeļu šķēlītes citu uz citas. Apsmērē ar sviestu, pārber pāri atlikušo sieru un liek cepties krāsnī uz 45 minūtēm 180 ºC temperatūrā.
Kad kartupeļi gatavi, tos uzliek uz šķīvja un pasniedz ar svaigiem kreses salātiem, kas pārlieti ar olīveļļu un nedaudz citronu sulas.
Komentāri: