Kraukšķīgie kārtainie siera kartupeļi, pasniegti ar svaigiem kreses salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4–5 vidēji kartupeļi
  • 3–4 svaiga timiāna zariņi (vai 1 tējkarote kaltēta timiāna)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 g sviesta
  • 40 g cietā tipa siera
  • 40 g “Cesvaines piens” Holandes siera
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 100 g svaigu salātlapu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā, bet nemizo un ar mandolīnas palīdzību sagriež plānās šķēlēs.
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno sāli, piparus, svaigu timiānu un izspiestu ķiploka daiviņu. Visu kārtīgi samaisa, līdz sviests pilnībā izkusis.
  3. Sieru sarīvē un pievieno kartupeļiem, pārlej ar izkausēto garšvielu sviestu. Visu kārtīgi samaisa un izkārto mafinu pannā, lielot kartupeļu šķēlītes citu uz citas. Apsmērē ar sviestu, pārber pāri atlikušo sieru un liek cepties krāsnī uz 45 minūtēm 180 ºC temperatūrā.
  4. Kad kartupeļi gatavi, tos uzliek uz šķīvja un pasniedz ar svaigiem kreses salātiem, kas pārlieti ar olīveļļu un nedaudz citronu sulas.