Krāsnī un uz grila cepts lasis ar sezonas dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h, līdz 30 min
2 personām

Vasara ir laiks, kad jābauda viegli pagatavojamo maltīšu burvība, tāpēc šoreiz Renārs Purmalis demonstrē, cik vienkārši var pagatavot ekselentu maltīti! Svaigi, vienkārši, veselīgi un ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas

Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem, pākšu pupiņām un laimu

  • 200 g sparģeļu
  • 150 g pākšu pupiņu
  • 200 g Queen Harbour laša filejas
  • 1 laims
  • 50 g sviesta
  • sāls un pipari

Uz grilla cepts lasis ar dārzeņiem

  • Divi Queen Harbour laša gabali ar ādu (2x200g)
  • Viens citrons
  • Baklažāns
  • Cukīnī
  • Sarkanā paprika
  • Dzeltenā paprika
  • Kūpinātās paprikas pulveris
  • Sāls un pipari

Pagatavošana

Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem, pākšu pupiņām un laimu

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  2. Uz cepamās pannas liek nomizotus sparģeļus, pākšu pupiņas, liek lasi uz pupiņām. Sagriež laima šķēlītes, ko liek klāt – tās cepoties vienmērīgi izdalīs sulu un ēdiens iegūs patīkami, citrusīgas notis.
  3. Lai ēdiens būtu sulīgs, tad pa virsu kārto sviesta kubiņus, kas vienmērīgi kūstot, pārklās lasi, sparģeļus un pupiņas vienmērīgi.
  4. Paplāti liek krāsnī uz 12 minūtēm un ēdienu bauda uzreiz siltu.

Uz grilla cepts lasis ar dārzeņiem

  1. Sagriež dārzeņus, apber ar kūpinātās paprikas pulveri, apslaka ar eļļu.
  2. Sagriež citronu biezās šķēlēs. Lasim uzber sāli un piparus un liek visu uz karstā grillā cepties. Uzliek vāku un cep 1-2 minūtes. Tad apgriez visu otrādi un cep no otras puses 1-2 minūtes. Noņem vāku un apgriež visu vēl 2 reizes, ik pēc 2-3 minūtēm, skatoties no grilla karstuma.
  3. Pasniedzot uzspiež sulu no grillēta citronu, kas dod patīkami dziļu cepta citrona garšu lasim.