Krāsnī cepts ananāss ar piparmētru jogurtu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Ananāss ir viens no tiem augļiem, kas cepoties mainās un kļūst tikai labāks – aromāts daudz izteiktāks. Gluži tāpat kā aprikozes. Šoreiz vienkāršs, ātri pagatavojams deserts, kur ananāss marinēts apelsīnu sulā un medū, tad cepts krāsnī un visbeidzot pasniegts ar krēmīgu piparmētru jogurtu.

Sastāvdaļas

  • 1 gatavs ananāss
  • 2 apelsīni
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 5 ēdamkarotes medus (3 ananāsam, 2 jogurtam)
  • 400 ml grieķu jogurta
  • 50 g mandeļu skaidiņu
  • 1 buntīte svaigu piparmētra lapiņu

Pagatavošana

  1. Sadala ananāsu. Vispirms nogriež abus galus, tad no visām pusēm atdala mizu. Pārgriež uz pusēm un vēlreiz uz pusēm – ceturtdaļās. Katrai ceturtdaļai izgriež serdeni, sagriež šķēles un tad mazos gabaliņos (~ 1 cm).
  2. Ananāsa gabaliņus liek bļodā. Atsevišķā bļodiņā sajauc no apelsīniem izspiestu sulu, brūno cukuru un medu. 2–3 ēdamkarotes atliek atsevišķā traukā vēlākam laikam, pārējo lej pāri ananāsiem, un sacilā visu kopā, lai visi augļa gabaliņi aplīp ar mērci. Ļauj garšām savilkties (~ 15 minūtes).
  3. Cepamo pannu apklāj ar cepamo papīru, un uz tā vienmērīgi vienā kārtā izkārto ananāsa gabaliņus, pirms tam tos vēlreiz kārtīgi apvārtot mērcē.
  4. Cep 15 minūtes 200°C temperatūrā, līdz ananāsa gabaliņi ir viegli zeltaini brūni. Tad tos apgriež uz otru pusi, apsmērē ar atlikto marinādi un cep vēl 15 minūtes, līdz otra puse ir zeltaini brūna. Visu ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist. Atdzisušu pārslaka ar atlikto marinādi.
  5. Kamēr ananāss dziest, piparmētru lapiņas smalki sakapā un iemaisa jogurtā. Tāpat pievieno 1–2 ēdamkarotes medus, un visu samaisa kopā. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas mērenā karstumā nedaudz apgrauzdē.
  6. Pasniedz augļu gabaliņus ar piparmētru jogurta piedevu, viegli apbārstītus ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: