Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Krāsnī cepti virtuļi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Svētku dunā Anna dalās ar krāsnī ceptu virtuļu recepti, kurus krāšņi izdekorējot, varēs pārsteigt ikvienu! #piegalda
Sastāvdaļas
240 g miltu
220 g cukura
1 ola
2 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
šķipsna muskatrieksta
sāls
260 g piena
30 g eļļas
Dekorēšanai:
Dr. Oetker šokolādes glazūras
cukura pērlītes
Pagatavošana
Pagatavošana ļoti vienkārša. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Virtuļu cepamo formu ietauko ar eļļu.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Atsevišķā traukā samaisa slapjās sastāvdaļas – pienu, eļļu un olu. Abu trauku saturu savieno un rūpīgi samaisa. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un ar tā palīdzību vienmērīgi aizpilda virtuļu formu.
Cep krāsnī 15–18 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr izkausē šokolādes glazūru. Atdzisušos virtuļus mērcē izkausētajā šokolādē un dekorē ar cukura pērlītēm.
izmēģināju recepti, bet sanāca pasausi. Otrajai porcijai pieliku klāt saldētas mellenes un mandeļu skaidiņas, bija labāk (nākamreiz likšu vēl vairāk melleņu), bet tik un tā ātri apkalta un kļuva sausi un cieti. Stingri (līdz gramam) ievēroju receptē minētos daudzumus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
izmēģināju recepti, bet sanāca pasausi. Otrajai porcijai pieliku klāt saldētas mellenes un mandeļu skaidiņas, bija labāk (nākamreiz likšu vēl vairāk melleņu), bet tik un tā ātri apkalta un kļuva sausi un cieti. Stingri (līdz gramam) ievēroju receptē minētos daudzumus.
Reizi mēnesī lutinu ģimeni ar šiem virtuļiem, katru reizi ļoti labi sanāk!! Cukuru gan uz pusi mazāk lieku un ir super! Iesaku!
Ļoti vienkārša, ātri izpildāma recepte. Virtuļi sanāk mīksti, saldi, un ja nu kāds paliek otrajai dienai, pie kafijas- ļoti gardi!