Krāsnī cepti virtuļi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Svētku dunā Anna dalās ar krāsnī ceptu virtuļu recepti, kurus krāšņi izdekorējot, varēs pārsteigt ikvienu! #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 240 g miltu
  • 220 g cukura
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna muskatrieksta
  • sāls
  • 260 g piena
  • 30 g eļļas

 

Dekorēšanai:

  • Dr. Oetker šokolādes glazūras
  • cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Pagatavošana ļoti vienkārša. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Virtuļu cepamo formu ietauko ar eļļu.
  2. Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Atsevišķā traukā samaisa slapjās sastāvdaļas – pienu, eļļu un olu. Abu trauku saturu savieno un rūpīgi samaisa. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un ar tā palīdzību vienmērīgi aizpilda virtuļu formu.
  3. Cep krāsnī 15–18 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr izkausē šokolādes glazūru. Atdzisušos virtuļus mērcē izkausētajā šokolādē un dekorē ar cukura pērlītēm.

Komentāri:

  • Inga saka:

    izmēģināju recepti, bet sanāca pasausi. Otrajai porcijai pieliku klāt saldētas mellenes un mandeļu skaidiņas, bija labāk (nākamreiz likšu vēl vairāk melleņu), bet tik un tā ātri apkalta un kļuva sausi un cieti. Stingri (līdz gramam) ievēroju receptē minētos daudzumus.

  • Ilze saka:

    Reizi mēnesī lutinu ģimeni ar šiem virtuļiem, katru reizi ļoti labi sanāk!! Cukuru gan uz pusi mazāk lieku un ir super! Iesaku!

  • Agnese saka:

    Ļoti vienkārša, ātri izpildāma recepte. Virtuļi sanāk mīksti, saldi, un ja nu kāds paliek otrajai dienai, pie kafijas- ļoti gardi!