Krāsnī ceptas pildītas plānās pankūkas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Mazliet citādas pildītās pankūkas. Pankūkas interesantākas padara jau mīklā pievienotie lociņi un to cepšana krāsnī kopā ar mērci. Silts un sātīgs ēdiens.

Sastāvdaļas

PANKŪKU MĪKLAI

  • 160 g miltu
  • 2 olas
  • 330 ml piena istabas temperatūrā
  • 50 g kausēta sviesta
  • 8 smalki lociņi
  • 1 šķipsniņa sāls
  • eļļa cepšanai

 

PANKŪKU PILDĪJUMAM

  • 350 g spinātu
  • 160 g šķiņķa vai kūpinātas gaļas
  • 100 g rīvēta siera
  • sāls, pipari
  • sviests

 

BEŠAMELA MĒRCEI

  • 20 g sviesta
  • 20 g miltu
  • 330 ml piena
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo pankūkas. Bļodā iesijā miltus un sāli. Pa vienai pievieno olas, iemaisa, mazliet pievienojot piena. Pievieno atlikušo pienu, spēcīgi putojot, līdz mīkla ir viendabīga un bez kunkuļiem. Ja nepieciešams, var izberzt caur sviestu. Izkausē sviestu un pievieno to mīklai. Beigās mīklai pievieno sasmalcinātus lociņus. Mīklu liek ledusskapī uz ~ 30 minūtēm. Cep plānās pankūkas zeltaini brūnas.
  2. Pagatavo Bešamela mērci. Pannā uz vidējas uguns liek sviestu un, kad tas izkusis, pievieno miltus. Kad miltu un sviesta masa sāk putot, pievieno mazliet piena un ar putojamo slotiņu spēcīgi samaisa. Pievieno atlikušo pienu un maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence. Pievieno garšvielas.
  3. Sagatavo pankūku pildījumu. Sagriež šķiņķi. Uz pannas sviestā apcep spinātus. Samaisa tos kopā ar gaļu un mazliet rīvēta siera. Pievieno garšvielas. Pildījumu var papildināt ar to, kas vislabāk garšo – sēnēm, sīpolu, dārzeņiem utt. Pankūku pildījumam pievieno mazliet Bešamela mērces.
  4. Katrā pankūkā liek pildījumu un ietin. Satītās pankūkas liek cepamtraukā. Pankūkas pārlej ar mērci un pārkaisa mazliet ar sieru. Liek līdz 220 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep ~ 15–20 minūtes.