Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Krāsnī ceptas pildītas plānās pankūkas
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Mazliet citādas pildītās pankūkas. Pankūkas interesantākas padara jau mīklā pievienotie lociņi un to cepšana krāsnī kopā ar mērci. Silts un sātīgs ēdiens.
Sastāvdaļas
PANKŪKU MĪKLAI
160 g miltu
2 olas
330 ml piena istabas temperatūrā
50 g kausēta sviesta
8 smalki lociņi
1 šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
PANKŪKU PILDĪJUMAM
350 g spinātu
160 g šķiņķa vai kūpinātas gaļas
100 g rīvēta siera
sāls, pipari
sviests
BEŠAMELA MĒRCEI
20 g sviesta
20 g miltu
330 ml piena
šķipsniņa malta muskatrieksta
sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo pankūkas. Bļodā iesijā miltus un sāli. Pa vienai pievieno olas, iemaisa, mazliet pievienojot piena. Pievieno atlikušo pienu, spēcīgi putojot, līdz mīkla ir viendabīga un bez kunkuļiem. Ja nepieciešams, var izberzt caur sviestu. Izkausē sviestu un pievieno to mīklai. Beigās mīklai pievieno sasmalcinātus lociņus. Mīklu liek ledusskapī uz ~ 30 minūtēm. Cep plānās pankūkas zeltaini brūnas.
Pagatavo Bešamela mērci. Pannā uz vidējas uguns liek sviestu un, kad tas izkusis, pievieno miltus. Kad miltu un sviesta masa sāk putot, pievieno mazliet piena un ar putojamo slotiņu spēcīgi samaisa. Pievieno atlikušo pienu un maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence. Pievieno garšvielas.
Sagatavo pankūku pildījumu. Sagriež šķiņķi. Uz pannas sviestā apcep spinātus. Samaisa tos kopā ar gaļu un mazliet rīvēta siera. Pievieno garšvielas. Pildījumu var papildināt ar to, kas vislabāk garšo – sēnēm, sīpolu, dārzeņiem utt. Pankūku pildījumam pievieno mazliet Bešamela mērces.
Katrā pankūkā liek pildījumu un ietin. Satītās pankūkas liek cepamtraukā. Pankūkas pārlej ar mērci un pārkaisa mazliet ar sieru. Liek līdz 220 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep ~ 15–20 minūtes.
Komentāri: