Jēra kājas pagatavošana izklausās daudz sarežģītāk, nekā tas ir patiesībā. Un, ja atmet aizspriedumus, kas mums ir izveidojušies par jēra gaļu, tā garšo lieliski. Protams, jo jaunāks jērs, jo gaļa maigāka, mīkstāka, kvalitatīvāka un arī garšas ziņā bagātāka.
Viss, kas jāatceras, gatavojot jēra kājas cepeti, ir – pietiekami daudz garšvielu vai garšaugu, kas gaļas garšu padara izteiksmīgāku, un pareizi ievērota temperatūra. Vidēji ceptas gatavas jēra gaļas vislabākā temperatūra, mērot ar gaļas termometru, ir 63–64 ºC. Tātad – mazāk grādu nozīmē gandrīz labi ceptu gaļu, bet vairāk grādu – ļoti labi ceptu gaļu.
Komentāri: