Krāsainie kartupeļu un burkānu plāceņi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ražas laikā, kad pieejams bagātīgs dārzeņu klāsts, vairāk gribas baudīt tieši dārzeņu ēdienus. Mēs piedāvājam pagatavot divu veidu plācenīšus – ar kartupeļiem un brinzu un ar biezpienu un burkāniem.

Brinzas pikantā un sāļā garša izcili papildina kartupeļu maigumu. Ja jūs nekad neesat pamēģinājuši pagaršot brinzu, tad šī nu reiz ir īstā recepte, ar ko varat sākt ieviest brinzu savā iepirkumu sarakstā, dodoties uz tirgu.

Burkānu un biezpiena plācenīši garšos saldummīļiem, īpaši kopā ar skābu krējumu un medu.

Sastāvdaļas

Burkānu un biezpiena plāceņiem:

  • 600 g biezpiena (9%)
  • 2 lieli vai 4 mazi burkāni
  • 1 tējkarotes ķimeņu
  • šķipsniņa kurkumas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • eļļa cepšanai

Kartupeļu un brinzas plāceņiem:

  • 0,5 kg kartupeļu
  • 100 g sviesta
  • 300 g brinzas
  • 2 olas
  • malti melnie pipari
  • svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
  • rīvmaize panēšanai
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo burkānu plāceņus: burkānus notīra, noskalo un sarīvē skaidiņās.
  2. Biezpienu liek bļodā, pievieno olu, burkānus.
  3. Tad pievieno cukuru, sāli, ķimenes un kurkumu.
  4. Visu samaisa viendabīgā masā un ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un cep plāceņus no abām pusēm zeltainus.
  6. Pasniedz karstus, ar medu vai ievārījumu un skābo krējumu.
  7. Gatavo kartupeļu plāceņus: kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē un notīra. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.
  8. Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.
  9. Brinzu sarīvē vai sadrupina ar asu nazi un liek klāt kartupeļu masai. Pievieno zaļumus un visu samīca viendabīgā masā.
  10. No iegūtās masas ar mitrām rokām veido nelielus plāceņus.
  11. Pirms cepšanas tos apvārta rīvmaizē.
  12. Uzkarsē pannā eļļu un cep plāceņus zeltaini brūnus.
  13. Plāceņi labi garšos, pasniegti kopā ar skābo krējumu.

 

Variācijas par tēmu:

Burkānu vietā plācenīšiem var pievienot rīvētus ķirbjus, kabačus vai ābolus.

Interesantas garšas nianses piešķirs pievienoti rieksti, rozīnes, čili pipari un kanēlis.

 

Der zināt:

Plācenīšu cepšanai labāk ir izvēlēties biezpienu, kas ir pāris dienas pastāvējis ledusskapī. No pārāk svaiga biezpiena plācenīši var neturēties kopā.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo burkānu plāceņus: burkānus notīra, noskalo un sarīvē skaidiņās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpienu liek bļodā, pievieno olu, burkānus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno cukuru, sāli, ķimenes un kurkumu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samaisa viendabīgā masā un ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un cep plāceņus no abām pusēm zeltainus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstus, ar medu vai ievārījumu un skābo krējumu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo kartupeļu plāceņus: kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē un notīra. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brinzu sarīvē vai sadrupina ar asu nazi un liek klāt kartupeļu masai. Pievieno zaļumus un visu samīca viendabīgā masā.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No iegūtās masas ar mitrām rokām veido nelielus plāceņus.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirms cepšanas tos apvārta rīvmaizē.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un cep plāceņus zeltaini brūnus.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plāceņi labi garšos, pasniegti kopā ar skābo krējumu.

Komentāri:

  • Linda saka:

    Pirmie plācenīši ar burkāniem man neturas kopā. Pieliku vēl olas un miltus, kaut negribējās, jo bez veselīgāk.