Ražas laikā, kad pieejams bagātīgs dārzeņu klāsts, vairāk gribas baudīt tieši dārzeņu ēdienus. Mēs piedāvājam pagatavot divu veidu plācenīšus – ar kartupeļiem un brinzu un ar biezpienu un burkāniem.
Brinzas pikantā un sāļā garša izcili papildina kartupeļu maigumu. Ja jūs nekad neesat pamēģinājuši pagaršot brinzu, tad šī nu reiz ir īstā recepte, ar ko varat sākt ieviest brinzu savā iepirkumu sarakstā, dodoties uz tirgu.
Burkānu un biezpiena plācenīši garšos saldummīļiem, īpaši kopā ar skābu krējumu un medu.
Burkānu un biezpiena plāceņiem:
Kartupeļu un brinzas plāceņiem:
Variācijas par tēmu:
Burkānu vietā plācenīšiem var pievienot rīvētus ķirbjus, kabačus vai ābolus.
Interesantas garšas nianses piešķirs pievienoti rieksti, rozīnes, čili pipari un kanēlis.
Der zināt:
Plācenīšu cepšanai labāk ir izvēlēties biezpienu, kas ir pāris dienas pastāvējis ledusskapī. No pārāk svaiga biezpiena plācenīši var neturēties kopā.
Gatavo burkānu plāceņus: burkānus notīra, noskalo un sarīvē skaidiņās.
Biezpienu liek bļodā, pievieno olu, burkānus.
Tad pievieno cukuru, sāli, ķimenes un kurkumu.
Visu samaisa viendabīgā masā un ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus.
Pannā uzkarsē eļļu un cep plāceņus no abām pusēm zeltainus.
Pasniedz karstus, ar medu vai ievārījumu un skābo krējumu.
Gatavo kartupeļu plāceņus: kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē un notīra. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.
Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.
Brinzu sarīvē vai sadrupina ar asu nazi un liek klāt kartupeļu masai. Pievieno zaļumus un visu samīca viendabīgā masā.
No iegūtās masas ar mitrām rokām veido nelielus plāceņus.
Pirms cepšanas tos apvārta rīvmaizē.
Uzkarsē pannā eļļu un cep plāceņus zeltaini brūnus.
Plāceņi labi garšos, pasniegti kopā ar skābo krējumu.
Pirmie plācenīši ar burkāniem man neturas kopā. Pieliku vēl olas un miltus, kaut negribējās, jo bez veselīgāk.