KRĀSAINĀS DUBULTĀS ŠOKOLĀDES VAFELES

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

260 g kviešu miltu

420 ml piena

70 g kausēta sviesta

70 g cukura

50 g rūgtās šokolādes “Laima” 70%

3 olas

10 g nesaldināta kakao pulvera

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

1,5 tējkarotes cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

+ sviests vafeļpannas ieziešanai pirms cepšanas

+ 150 g piena šokolādes “Esktra”, 20 g kokosriekstu eļļas un cukura dekori vafeļu dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus ar mikseri puto, līdz tie kļuvuši gaisīgi, tad lēnām pievieno cukuru un turpina kult, līdz izveidojušās stingras putas.
  2. Olu dzeltenumiem pievieno sāli, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, pienu, tad iesijā kakao un miltus un iemaisa nelielos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi.
  3. Mīklā iecilā olbaltuma putas, tad to lej ar sviestu ietaukotā uzkarsētā vafeļpannā un cep gatavas.
  4. Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu, šajā glazūrā mērc atdzesētas vafeles, kuras pēc tam apber ar cukura dekoriem.