Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Krāsainās dārzeņu tartes
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
4 plāksnes kārtainās sviesta mīklas bez rauga
200 g ķiršu tomātu
2 dažādu krāsu paprikas (vajadzēs no katras tikai pusi)
1 cukīni
1 sarkanais sīpols
miziņa un sula no 1 citrona
1 tējkarote medus
maza buntīte timiāna
extra virgin olīveļļa
2 daiviņas ķiploka
dīgsti vai zaļumi pēc izvēles
200 g Dziugas Delicate 24 mēnešus nogatavināta siera
Pagatavošana
Kārtaino mīklu sagriež taisnstūros, iegriež tiem tādu kā rāmīti, ko izceptiem iespiest uz iekšu, lai veidotos groziņš, un liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un pacep 10 minūtes 185 °C temperatūrā, lai tie ir viegli zeltaini un piepūšas.
Visus dārzeņus sagriež mazākos vienādos kumosa izmēra gabaliņos un apcep uz pannas. Ķiršu tomātiņus atstāj veselus.
Cepšanas beigās pievieno citronu sulu, miziņu, sasmalcinātus ķiplokus, medu un pusi no siera, kas sarīvēts uz smalkās rīves.
Pufīgo mīklas vidiņu mazliet ar dakšu pieplacina un kārto virsū nedaudz siera, tad sagatavotos dārzeņus, beigās vēl bagātīgi pārkaisot ar sieru tā, lai tartes izskatās krāsainas un bagātīgas. Pasniedz karstas, bet būs gardas arī atdzisušas. Ja vēlas, var pārbērt ar dīgstiem vai citiem zaļumiem.
Komentāri: