Krāsainās dārzeņu tartes

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 4 plāksnes kārtainās sviesta mīklas bez rauga
  • 200 g ķiršu tomātu
  • 2 dažādu krāsu paprikas (vajadzēs no katras tikai pusi)
  • 1 cukīni
  • 1 sarkanais sīpols
  • miziņa un sula no 1 citrona
  • 1 tējkarote medus
  • maza buntīte timiāna
  • extra virgin olīveļļa
  • 2 daiviņas ķiploka
  • dīgsti vai zaļumi pēc izvēles
  • 200 g Dziugas Delicate 24 mēnešus nogatavināta siera

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu sagriež taisnstūros, iegriež tiem tādu kā rāmīti, ko izceptiem iespiest uz iekšu, lai veidotos groziņš, un liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un pacep 10 minūtes 185 °C temperatūrā, lai tie ir viegli zeltaini un piepūšas.
  2. Visus dārzeņus sagriež mazākos vienādos kumosa izmēra gabaliņos un apcep uz pannas. Ķiršu tomātiņus atstāj veselus.
  3. Cepšanas beigās pievieno citronu sulu, miziņu, sasmalcinātus ķiplokus, medu un pusi no siera, kas sarīvēts uz smalkās rīves.
  4. Pufīgo mīklas vidiņu mazliet ar dakšu pieplacina un kārto virsū nedaudz siera, tad sagatavotos dārzeņus, beigās vēl bagātīgi pārkaisot ar sieru tā, lai tartes izskatās krāsainas un bagātīgas. Pasniedz karstas, bet būs gardas arī atdzisušas. Ja vēlas, var pārbērt ar dīgstiem vai citiem zaļumiem.