Zupas papildināšanai:
Variācijas par tēmu:
Zupas variācijas ir ļoti plašas. Tai pēc izvēles var pievienot garneles, gabaliņos saceptu vistas fileju, maizes grauzdiņus, kartupeļus, seleriju sakni vai kātus. Zupai dažādību piešķirs kokosriekstu piens, saldais un skābais krējums.
Zupu var ēst arī atdzesētu, papildinātu ar aukstu šampanieti.
Burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās.
Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs.
Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
Ingvera sakni notīra un sarīvē uz vidēji rupjās rīves.
Apelsīnus noskalo, pārgriež uz pusēm. No vienas augļa pusītes nogriež miziņu, neskarot baltumu.
Apelsīniem izspiež sulu. Sulu spiež ar visu augļa mīkstumu, kas arī tiks pievienots zupai.
Katlā ieber burkānus, ķiplokus, ingveru, čili un apelsīnu miziņu.
Pielej tik daudz buljonu, lai tas nosegtu burkānus, un vāra, līdz burkāni ir mīksti.
Piparus un zaļumu zariņu liek tējas sietiņā vai tīrā marlītē un pievieno zupai. Pieber šķipsniņu sāls.
Kad burkāni ir mīksti, izņem garšvielu maisiņu un zupu auksta ūdens peldē atdzesē. Atdzisušo zupu sablenderē.
Pievieno apelsīnu sulu un vēlreiz sablenderē.
Zupai pielej saldo krējumu, samaisa un to uzkarsē, ļauj, lai zupa „uzsit” burbuli. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno šķipsniņu sāls.
Zupu pasniedz siltu vai aukstu, papildinātu ar garnelēm, saceptām bekona šķēlītēm vai sakultu saldo krējumu.
Komentāri: