Konservēti tomāti

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • apmēram 600 g tomātu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Tomātiem iegriež krustiņus augšā un apakšā. Aplej tos ar vārošu ūdeni, patur 1 minūti un pārvieto tomātus aukstā ūdenī. Pagaida pāris minūtes, un noņem tomātiem mizu.
  2. Nomizotos tomātus pārgriež uz pusēm un liek sterilizētās burkās. Tomāti jāpilda burkās blīvi, lai visas atstarpes būtu pildītas ar tomātu sulu, tāpēc pildot droši var tiem uzspiest ar karoti, lai izdalītos sula.
  3. Atstāj 1,5 cm brīvu no burkas augšas, uzlej citronu sulu un uzliek vāciņu, bet neaizskrūvē to ciet līdz galam.
  4. Tagad nepieciešams pasterizēt. Burkas liek lielā katlā, kas izklāts ar dvieli vai režģi. Ielej ūdeni līdz burkas kaklam. Katlu liek uz uguns, un, kad ūdens sāk vārīties, atstāj burkas vārīties uz 1 stundu. Pēc tam uzmanīgi izņem no ūdens, aizskrūvē līdz galam, apgriež burkas ar vāku uz leju un atstāj atdzist.

Šādus tomātus varēs pievienot zupām, mērcēm un sautējumiem.