Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kokosriekstu un ogu panna cotta
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g kokosriekstu krēma
200 g ogu biezeņa (pēc izvēles – aveņu, melleņu u.c.)
70 g cukura
1 vaniļas pāksts
10 g želatīna
2 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
Kokosriekstu krēmu lej katliņā un silda uz mazas uguns. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts, pašu pāksti, ogu biezeni un cukuru. Ik pa brīdim nedaudz apmaisa un pieskata, lai katliņa saturs neuzvārās.
Atsevišķā trauciņā uzbriedina želatīnu – aplej to ar 2 ēdamkarotēm ūdens un nedaudz apmaisa. Ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad uzbriedis, pievieno katliņā un ļauj, lai tas izkūst, ik pa brīdim pamaisot.
Visu katliņa saturu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no vaniļas pāksts un nevēlamām ogu sēkliņām. Šķidrumu salej skaistās glāzītēs vai burciņās, kurās paredzēts desertu pasniegt. Sapildītās glāzes liek ledusskapī uz 1–2 stundām.
Komentāri: