Kokosriekstu un ogu panna cotta

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g kokosriekstu krēma
  • 200 g ogu biezeņa (pēc izvēles – aveņu, melleņu u.c.)
  • 70 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 10 g želatīna
  • 2 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Kokosriekstu krēmu lej katliņā un silda uz mazas uguns. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts, pašu pāksti, ogu biezeni un cukuru. Ik pa brīdim nedaudz apmaisa un pieskata, lai katliņa saturs neuzvārās.
  2. Atsevišķā trauciņā uzbriedina želatīnu – aplej to ar 2 ēdamkarotēm ūdens un nedaudz apmaisa. Ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad uzbriedis, pievieno katliņā un ļauj, lai tas izkūst, ik pa brīdim pamaisot.
  3. Visu katliņa saturu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no vaniļas pāksts un nevēlamām ogu sēkliņām. Šķidrumu salej skaistās glāzītēs vai burciņās, kurās paredzēts desertu pasniegt. Sapildītās glāzes liek ledusskapī uz 1–2 stundām.
  4. Pasniedz ar ogām un kokosriekstu skaidiņām.

Komentāri: