Kokosriekstu cepumi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 olu dzeltenumi
  • 220 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g pūdercukura
  • 320 g miltu
  • 100 g tumšās šokolādes
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru un sāli.Pievieno un iemaisa sviestu, līdz izveidojas smilšaina konsistence.
  2. Pievieno olu dzeltenumus un blendē, līdz mīkla savēlusies bumbiņā.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu atdzesēties aukstumā.
  4. Plāti noklāj ar cepamo papīru. Atdzisušo mīklu izrullē, un izspiež vienādas formas aplīšus. Tos sakārto uz pannas un liek vēlreiz atdzesēties 15 minūtes.Cepumus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes.
  5. Atsevišķā traukā ūdens peldē izkausē šokolādi
  6. Kad cepumi izcepti un atdzesēti, tos noklāj ar izkausētu šokolādi un kokosriekstu skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
Kokocepumi_1

Virtuves kombainā sablendē sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru un sāli. Pievieno un iemaisa sviestu, līdz izveidojas smilšaina konsistence.

2. pagatavošanas solis
Kokocepumi_2

Pievieno olu dzeltenumus un blendē, līdz mīkla savēlusies bumbiņā.

3. pagatavošanas solis
Kokocepumi_3

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu atdzesēties aukstumā.

4. pagatavošanas solis
Kokocepumi_4

Plāti noklāj ar cepamo papīru. Atdzisušo mīklu izrullē, un izspiež vienādas formas aplīšus. Tos sakārto uz pannas un liek vēlreiz atdzesēties 15 minūtes. Cepumus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes.

5. pagatavošanas solis
Kokocepumi_5

Atsevišķā traukā ūdens peldē izkausē šokolādi.

6. pagatavošanas solis
Kokocepumi_6

Kad cepumi izcepti un atdzesēti, tos noklāj ar izkausētu šokolādi un kokosriekstu skaidiņām.

Komentāri: