Kokosriekstu bezē kūka

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 6 olu baltumi
  • 340 g cukura
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu

MASCARPONES KRĒMAM

  • 250 g maskapones krēma
  • 200 g kokosriekstu krēma
  • 1 vaniļas pāksts
  • ogas pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 120 °C temperatūrai. Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un izmaisa viscaur mīklā.
  2. Olu masu pilda konditorejas maisiņā un izspiež uz papīra 3 vienādus 20 cm/dm apļus. Tos var atstāt kārtīgus vai izjaukt nedaudz ar karoti.
  3. Liek cepties krāsnī 1 stundu 30 minūtes. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavlovas krāsnī ar pavērtām durtiņām, līdz tās atdziest (vislabāk uz nakti).
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas un kokosriekstu krēmu, līdz iegūts krēmīga masa.
  5. Kad pavlovas atdzisušas, tās izdekorē – uz pasniegšanas šķīvja liek pirmo pavlovas kārtu, tai pa virsu smērē maskarpones krēmu, uzber nedaudz ogu un liek pa virsu nākamās kārtas. Pārklāj ar atlikušo krēmu, ogām un pasniedz nekavējoties, lai bezē biskvīts pārlieku nesamirkst.