Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kokosriekstu bezē kūka
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
6 olu baltumi
340 g cukura
50 g kokosriekstu skaidiņu
MASCARPONES KRĒMAM
250 g maskapones krēma
200 g kokosriekstu krēma
1 vaniļas pāksts
ogas pēc izvēles
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 120 °C temperatūrai. Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un izmaisa viscaur mīklā.
Olu masu pilda konditorejas maisiņā un izspiež uz papīra 3 vienādus 20 cm/dm apļus. Tos var atstāt kārtīgus vai izjaukt nedaudz ar karoti.
Liek cepties krāsnī 1 stundu 30 minūtes. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavlovas krāsnī ar pavērtām durtiņām, līdz tās atdziest (vislabāk uz nakti).
Pagatavo krēmu. Bļodā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas un kokosriekstu krēmu, līdz iegūts krēmīga masa.
Kad pavlovas atdzisušas, tās izdekorē – uz pasniegšanas šķīvja liek pirmo pavlovas kārtu, tai pa virsu smērē maskarpones krēmu, uzber nedaudz ogu un liek pa virsu nākamās kārtas. Pārklāj ar atlikušo krēmu, ogām un pasniedz nekavējoties, lai bezē biskvīts pārlieku nesamirkst.
Komentāri: