Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Knäckebröd
Viegla
līdz 1 h
10 personām
Sastāvdaļas
400 g rudzu miltu
120 g kviešu miltu
250 ml silta ūdens
40 g cukura
1 tējkarote sāls
7 g sausā rauga
magoņu, sezama, fenheļa sēklas vai ķimenes pārkaisīšanai
olas baltums
Pagatavošana
Raugu sajauc ar cukuru un siltu ūdeni, atstāj uzrūgt 10 minūtes.
Bļodā samaisa rudzu un kviešu miltus un sāli, pievieno uzrūgušo rauga maisījumu, samīca viendabīgā masā, to liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar tūru dvielīti un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 1 stundu.
Mīklu sadala 5 līdzīgās daļās, katru liek uz atsevišķas cepamā papīra loksnes un izrullē apmēram 1–2 mm biezumā, tad pārziež ar sakultu olas baltumu un pārber ar izvēlētajām sēkliņām.
Mīklas plāksnes liek līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 9–10 minūtes, tad atdzesē un salauž gabalos.
Komentāri: