Knäckebröd

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g rudzu miltu
  • 120 g kviešu miltu
  • 250 ml silta ūdens
  • 40 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 7 g sausā rauga
  • magoņu, sezama, fenheļa sēklas vai ķimenes pārkaisīšanai
  • olas baltums

Pagatavošana

  1. Raugu sajauc ar cukuru un siltu ūdeni, atstāj uzrūgt 10 minūtes.
  2. Bļodā samaisa rudzu un kviešu miltus un sāli, pievieno uzrūgušo rauga maisījumu, samīca viendabīgā masā, to liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar tūru dvielīti un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 1 stundu.
  3. Mīklu sadala 5 līdzīgās daļās, katru liek uz atsevišķas cepamā papīra loksnes un izrullē apmēram 1–2 mm biezumā, tad pārziež ar sakultu olas baltumu un pārber ar izvēlētajām sēkliņām.
  4. Mīklas plāksnes liek līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 9–10 minūtes, tad atdzesē un salauž gabalos.