Klasiskie tako ar liellopu gaļu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu maltās gaļas
  • 1 paciņa Santa Maria Taco garšvielu
  • 100 g svaigu salātu
  • 12 ķiršu tomātiņi, sagriezti 4 daļās
  • 200 g Čedaras siera, sarīvēta uz rupjās rīves
  • 1 sarkanais sīpols, smalki sakapāts
  • 1 burciņa Santa Maria maigās tako mērces
  • 8 līdz 12 Santa Maria cietās tako laiviņas
  • Santa Maria asā piparu mērce pēc izvēles

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Malto gaļu uz pannas apcep nelielā eļļas daudzumā.
  2. Kad gaļa zeltaini brūna, pievieno garšvielu maisījumu un nedaudz ūdens. Samaisa un uz mazas liesmas pasautē 5–10 minūtes.
  3. Kārto tako. Vispirms laiviņās liek nedaudz svaigu salātlapu, tad gaļu, tomātus, nedaudz maigās tako mērces, smalki sakapātu sarkano sīpolu un visam pa virsu – rīvētu sieru.
  4. Asas garšas cienītāji var papildināt savu tako ar pāris pilieniem asās piparu mērces.