Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Kišs Loreina
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
180 g miltu
90 g sviesta istabas temperatūrā
2 olu dzeltenumi + 1 olas baltums
šķipsna sāls
1 tējkarote cukura
2 ēdamkarotes auksta ūdens
6 strēmelītes bekona
daži sparģeļi vai brokoļi
1 šalotes sīpols
4 olas
50 g cietā siera
250 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc sviestu ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti. Kad garšas iejauktas, pievieno miltus, olu dzeltenumus un 1–2 ēdamkarotes vēsa ūdens. Mīklu turpina mīcīt ar rokām. Mērķis ir iegūt viendabīgu, nedrūpošu masu. Tas var aizņemt maksimāli 2 minūtes. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz uz 1 stundu (var atstāt arī uz nakti).
Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Tartes formu iesmērē ar sviestu un iesijā tajā nedaudz miltu (maksimāli 1 ēdamkaroti). Veidnē klāj iekšā mīklu, ko ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež pie tās maliņām. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malām nogriež lieko mīklu. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar olas baltumu. Tas aizsargās mīklu, lai tā nekļūtu slapja.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mīklas formā liek bekonu, dārzeņus, sagrieztu šalotes sīpolu un pusi sarīvētā siera. Atsevišķā traukā saputo olas ar saldo krējumu, pievieno sāli un piparus. Maisījumu lej pa virsu pildījumam. Pāri ber atlikušo sieru. Liel krāsnī un cep 30 minūtes.
Komentāri: