Ķiršu krambls

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

50 g auksta sviesta

50 g brūnā cukura

30 g pilngraudu auzu pārslu

100 g pilngraudu kviešu miltu

1 tējkarote vanilīna cukura

2 ēdamkarotes kukurūzas cietes

400 g ķiršu 

saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā liek gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru, auzu pārslas un miltus. Veido drupačas. 
  2. Atsevišķā bļodā liek ķiršus, pievieno kukurūzas cieti, vanilīna cukuru un apviļā tos. 
  3. Ietaukotā cepamajā traukā (15 x 20 cm) liek ķiršu masu, virsū tiem liek drupačas. 
  4. Cep 180 ºC temperatūrā 35–40 minūtes. 
  5. Pasniedz karstu ar saldējumu.