Ķirbju sacepums pannā

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ne vienmēr ir daudz laika, ko pavadīt virtuvē, tāpēc šī sacepuma recepte pannā būs lieliski piemērota steidzīgām dienām. Visas sastāvdaļas apcep pannā un turpat arī tas top gatavs – sulīgs, sātīgs un rudenīgs.

Sastāvdaļas

  • 300 g riekstu ķirbja vai cepamā ķirbja
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daivas
  • 1 sarkanā paprika
  • 5 olas
  • 100 g Holandes siera
  • Sāls un pipari
  • 1 tējkarote ķiploku granulu
  • lociņi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež mazākos gabalos ķirbi, papriku, sīpolu un ķiploku.
  2. Uzkarsē pannu ar eļļu un uz lēnas uguns apcep sīpolu un ķiplokus. Pievieno ķirbi un pacep dazās minūtes. Pievieno papriku un cep 2-3 minūtes. Pievieno garšvielas, apmaisa un pārber pusi no siera.
  3. Bļodā sakuļ olas, pārlaj tās pāri apceptajiem dārzeņiem.
  4. Īsi pirms cepšanas beigām pārber atlikušo sieru un cep zem vāka līdz ola sarecējusi un siers izkusis.
  5. Pasniedz ar lociņiem, skābo krējumu.