Šī zupa ir īsts triecienuzbrukums vīrusu infekcijām, turklāt pagatavojama nieka 30 minūtēs.
Pasniegšanai
Uzvāra buljonu (vistas buljona gatavošana piegalda.skaties.lv). Ja tam nav laika, var izlīdzēties arī ar buljona kubiņu.
Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu, un 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus. Pievieno buljonam.
Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno buljonam un vāra ~ 20 minūtes.
Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pievieno majorānu, sāli un samaisa.
Zupai pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku – pievieno vēl sāli pēc garšas. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu.
Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.
Sveiki. Sakiet lūdzu, ko nozīmē kiploku maisījums? Kur nopērkams?