Ķimeņu siera tarte

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Kad ķimeņu siers svētku dienās baudīts gan brokastīs, gan pusdienās gan vakariņās laiks pieiet produktu izmantošanai radoši. Mūsuprāt, šī ķimeņu siera tarte būs īstais veids, kā likt lietā par daudz sagriezto ķimeņu sieru un notiesāt to ar lielu baudu.

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 150 g miltu
  • 140 g auksta sviesta
  • 50 g rīvēta cietā tipa siera
  • 2–4 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • ½ tējkarotes sāls

PILDĪJUMAM

  • 1 sīpols
  • 140 g bekona
  • 4 olas
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g rīvēta cietā tipa siera
  • 150 g ķimeņu siera
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā liek mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, pievieno miltus, cieto sieru, ķimenes, sāli, un ar pirkstiem visu sadrupina slapjām smiltīm līdzīgā konsistencē.
  2. Pa 1 ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni, mīca, līdz mīkla salīp un var izveidot bumbu, to pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Kad mīkla pastāvējusi, to izrullē un liek tartes formā, pārklāj ar cepamo papīru, smagumam formā uz cepamā papīra ieber sausus rīsus vai ko līdzīgu. Mīklu zem šī sloga liek cepeškrāsnī ventilatora režīmā 180 ºC temperatūrā un cep 20 minūtes.
  4. Tarti izņem ārā no krāsns, noņem cepamo papīru ar sausajiem rīsiem un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtēm, lai mīklas pamatne kļūst viegli brūna.
  5. Pagatavo pildījumu. Sīpolu un bekonu smalki sagriež un sacep, līdz sīpoli pilnībā gatavi un mīksti.
  6. Bļodā iesit olas, pievieno cieto sieru, saldo krējumu, sāli, maltus melnos piparus un saceptos sīpolus ar bekonu. Visu samaisa viendabīgā masā.
  7. Pildījumu lej pāri izceptajai tartei, pildījuma virspusē kārto ķimeņu siera šķēles, liek krāsnī atpakaļ 180 ºC temperatūrā un cep 25 minūtes, līdz pildījums stingrs un ķimeņu siers apbrūnējis.
  8. Tarti pirms griešanas atstāj padzist 20 minūtes.