1 bundžiņa Rapunzel bio konservēto turku zirņu vai Biona konservēto balto sviesta pupiņu
200 g Biona bio dateļu sīrupa
100 g zaļās paciņas bio kakao sviesta
250 g Alce Nero bio Frollini Integrale pilngraudu cepumu
3 strīķētas tējkarotes Rapunzel bio agaragara pulvera
1 Sonnentor bio tonkas pupiņa
Pagatavošana
Veidni ar noņemamu malu ieeļļo.
Cepumus sadrupina, līdz tie atgādina rīvmaizi (visērtāk samalt ar S veida asmeni pulsa režīmā blenderī vai virtuves kombainā; ja tāda nav, var sarīvēt uz dārzeņu rīves). Samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm keroba pulvera.
Katliņā izkausē kakao sviestu, pievieno 2–3 ēdamkarotes dateļu sīrupa, samaisa ar cepumu drupačām un iepresē veidnē vienmērīgā kārtā kā pamatni. Liek ledusskapī vismaz uz 15 minūtes.
Blenderī maksimāli viendabīgi samaļ konservētos pākšaugus (ar visu šķidrumu), zemesriekstu sviestu un dateļu sīrupu. Iesijā atlikušo keroba pulveri, uz muskatriekstu rīvītes sarīvē un pievieno tonkas pupiņu, vēlreiz sablendē.
Agaragara pulveri samaisa ar 100 ml auksta ūdens, iemaisa to pākšaugu masā. Nepārtraukti maisot, visu uzvāra (obligāti jāuzvāra līdz 100 ˚C temperatūrai, līdz burbuļo, citādi agars nesarecēs).
Uzvārīto masu maisot mazliet atdzesē (ne vairāk kā līdz 40 ˚C temperatūrai, pēc tam agaragars sāks sastingt), tad lej virs sacietējušās kūkas pamatnes, izlīdzina, pārsedz foliju vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Gatavai kūkai pārsijā kerobu, dekorē pēc ieskatiem.
Komentāri: