Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KEM BO
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
4 nogatavināti avokado
1 glāze kokosriekstu pārslu
2,5 ēdamkarotes kļavu sīrupa
sula no 1 laima
kokosriekstu saldējums
MĒRCEI
300 g kokosriekstu piena
4 tējkarotes cukura
4 ēdamkarotes ūdens
1 tējkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana
Kokosriekstu pārslas izklāj uz cepešpannas, liek līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un nedaudz apgrauzdē – aptuveni 5 minūtes.
Mazā kaltiņā uz vidējas uguns lej kokosriekstu pienu, tam pievieno cukuru un iemaisa. Silda, līdz pienā parādās mazi burbulīši, bet neļauj tam uzvārīties! Mazā trauciņā kukurūzas cieti sajauc kopā ar ūdeni, un masu lēnām pievieno karstajam kokosriekstu pienam. Silda, nepārtraukti maisot, līdz mērce sabiezējusi. Tad ņem nost no uguns un atdzesē.
Avokado izņem no mizas un atbrīvo no kauliņa. Zaļo daļu liek virtuves kombainā vai blenderī, pievieno kļavu sīrupu un laima sulu. Sablendē, līdz masa kļūst viendabīga.
Glāzēs vai mazos trauciņos pilda avokado masu, pa virsu lej kokosriekstu mērci un liek kokosriekstu saldējuma bumbiņu (var aizvietot ar vaniļas saldējumu). Dekorē ar grauzdētajām kokosriekstu pārslām. Pasniedz uzreiz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: