Kazas siera uzkodas ar mellenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 220 g mīksta kazas siera
  • 120 ml saldā krējuma
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 280 g melleņu
  • miziņa no ½ citrona
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote svaigi kapāta timiāna
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa krēma
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 bagete

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ kazas sieru kopā ar saldo krējumu un sāli, līdz masa ir viendabīga.
  2. Atsevišķi sajauc mellenes ar citrona miziņu, sulu, kapātu timiānu un balzametiķa krēmu.
  3. Pannā uz vidējās uguns izkausē sviestu, iemetot tajā 3 daļās sagrieztu ķiploka daiviņu. Maizes šķēlītes nograuzdē no abām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.
  4. Uz maizītēm smērē uzputoto kazas siera krēmu un pāri kārto mellenes. Dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.