Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Kazas siera uzkodas ar mellenēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
220 g mīksta kazas siera
120 ml saldā krējuma
¼ tējkarotes sāls
280 g melleņu
miziņa no ½ citrona
1 ēdamkarote citronu sulas
1 ēdamkarote svaigi kapāta timiāna
2 ēdamkarotes balzametiķa krēma
4 ēdamkarotes sviesta
1 daiviņa ķiploka
1 bagete
Pagatavošana
Bļodā sakuļ kazas sieru kopā ar saldo krējumu un sāli, līdz masa ir viendabīga.
Atsevišķi sajauc mellenes ar citrona miziņu, sulu, kapātu timiānu un balzametiķa krēmu.
Pannā uz vidējās uguns izkausē sviestu, iemetot tajā 3 daļās sagrieztu ķiploka daiviņu. Maizes šķēlītes nograuzdē no abām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.
Uz maizītēm smērē uzputoto kazas siera krēmu un pāri kārto mellenes. Dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.
Komentāri: