Kartupeļu pankūkas ar riekstu aioli mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • bunte diļļu
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 20 g kviešu miltu
  • vīnogu kauliņu eļļa

Riekstu Aioli:

  • sauja mērcētu Indijas riekstu
  • 1/3 tējk. ķiploku pulvera
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 15 g Dižonas sinepju
  • sula no ½ citrona
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 30 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rīves. Sīpolu, ķiplokus un dilles smalki sakapā un pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Pievieno arī sāli, piparus un miltus. Visu labi samaisa.
  2. Uz pannas uzkarsē eļļu un liek sarīvēto kartupeļu masu ~ 1 ēdamkarotes apmērā. Uz katras pankūkas nedaudz uzspiež, lai tā būtu plakanāka. Pankūkas cep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  3. Kad pankūkas izceptas, tās var ielikt cepeškrāsnī, lai kartupeļi būtu pilnībā izcepušies, vai arī cep uz zemākas uguns, uzliekot vāku.
  4. Pagatavo riekstu aioli mērci.  Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz krēmveida konsistencei. Ja mērce šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens.
  5. Pankūkas pasniedz ar aioli mērci.