Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Kartupeļu pankūkas ar riekstu aioli mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
6 vidēja lieluma kartupeļi
1 sarkanais sīpols
2 daiviņas ķiploku
bunte diļļu
šķipsna sāls
pipari
20 g kviešu miltu
vīnogu kauliņu eļļa
Riekstu Aioli:
sauja mērcētu Indijas riekstu
1/3 tējk. ķiploku pulvera
2 ēdamkarotes rauga pārslu
15 g Dižonas sinepju
sula no ½ citrona
šķipsna sāls
pipari
30 ml ūdens
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rīves. Sīpolu, ķiplokus un dilles smalki sakapā un pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Pievieno arī sāli, piparus un miltus. Visu labi samaisa.
Uz pannas uzkarsē eļļu un liek sarīvēto kartupeļu masu ~ 1 ēdamkarotes apmērā. Uz katras pankūkas nedaudz uzspiež, lai tā būtu plakanāka. Pankūkas cep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Kad pankūkas izceptas, tās var ielikt cepeškrāsnī, lai kartupeļi būtu pilnībā izcepušies, vai arī cep uz zemākas uguns, uzliekot vāku.
Pagatavo riekstu aioli mērci. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz krēmveida konsistencei. Ja mērce šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens.
Komentāri: