Karija kuskusa salāti

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g Urekram kuskusa
  • 1 tējkarote karija
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g redīsu
  • 100 g sniega zirņu
  • 1 burkāns
  • 100 g Urekram mandeļu šķēlīšu
  • sula no ½ citrona
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa

Pagatavošana

6 porcijām

  1. Kuskusu samaisa ar garšvielām un eļļu, tad pārlej ar kārstu ūdeni (apmēram 1 cm virs kuskusa), uzliek vāku un ļauj uzbriest.
  2. Verdošā ūdenī liek sniega zirņus, vāra apmēram 1 minūti un uzreiz liek ledusaukstā ūdenī atdzesēties, lai saglabātu krāsu un konsistenci.
  3. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē cepeškrāsni 180 ºC temperatūrā 4 minūtes.
  4. Pagatavo mērci. Citronu sulai pievieno sāli, kļavu sīrupu un maisot pievieno olīveļļu.
  5. Atdzesētam kuskusam pievieno sniega zirņus, burkāna strēmeles, spinātus, ķiršu tomātus, mandeļu skaidiņas, mērci un kārtīgi samaisa.