Karameļu virpuļkruasāni

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 saldētas kārtainās mīkla plāksnes (400 g)

100 g piena šokolādes

1 Daim šokolādes tāfelīte (55 g)

200 g saldā krējuma

200 g vārīta iebiezinātā piena

 

4 metāliskas apļveida formas (11 cm/dm un 4 cm augstumā)

konditorejas maiss ar uzgali

Pagatavošana

  1. Saldētās kārtainās mīklas plāksnes atkausē apmēram 30 minūtes. Katru mīklas plāksni sagriež četrās vienādās garenās strēmelēs. Veido mīklas virpuli, sarullējot kopā šīs četras sagrieztās strēmeles.
  2. Mīklas virpuļus liek uz cepamās pannas un atstāj istabas temperatūrā uzbriest aptuveni 1 stundu.
  3. Kad virpuļi uzbrieduši, tiem pa virsu iecentrējot liek metāliskās formiņas. Tām pa virsu liek cepamo papīru un smagu cepamo trauku. Tas ierobežos mīklas pūšanos cepšanās laikā, lai virpuļi izveidotos ideāli apaļi.
  4. Cep 180 ºC temperatūrā ventilatora režīmā (no augšas un apakšas) 25 minūtes. Pēc tam noņem cepamo trauku un turpina cept vēl 10–15 minūtes ar karstuma režīmu tikai no augšas. Gatavos virpuļus atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Atsevišķi uzputo vārīto iebiezināto pienu un saldo krējumu. Tad abus samaisa kopā un pilda konditorejas maisā.
  6. Pilda virpuļus. Ar nazi veic iegriezumu virpuļa augšpusē apmēram 6 cm platumā un gandrīz visā to garumā līdz lejai. Tajā pilda pagatavoto krēmu.
  7. Dekorē ar kausētu šokolādi un Daim gabaliņiem. Atdzesē ledusskapī, kamēr šokolāde sastingusi.