“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru-kazas siera mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
0.3 kg prosas
0.2 kg spinātu
neliela buntīte pētersīļu
2 ķiploka daiviņas
70 g cietā tipa siera
1 citrons
4 paprikas
brūnais cukurs
baltvīna etiķis
80 g pekanriekstu
100 g mīkstā kazas siera
100 ml grieķu jogurta
piparmētru buntīte
ēdamkarote medus
olīveļļa
sāls
Pagatavošana
Prosu noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam izvāra.
Blenderī sablendē spinātus ar nedaudz olīveļļas, cietā tipa sieru, pētersīļiem, ķiplokiem un sulu no 1 citrona. Iemaisa izvārītajā prosā.
Papriku nomizo ar kartupeļu mizotāju, pārgriež uz pusēm un sakaramelizē ar brūno cukuru, pievienojot mazliet baltvīna etiķa.
Paralēli sagrauzdē pekānriekstus.
Sablendē kazas sieru, ķiploku, piparmētru bunīti, medu, grieķu jogurtu un pāris ēd. karotes olīveļļas ar sāli.
Prosas masu pilda karamelizētajās paprikas pusītēs, pa virsu pārlej piparmētru- kazas siera mērci un dekorē ar piparmētru lapām un pekanriekstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: