Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru-kazas siera mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 0.3 kg prosas
  • 0.2 kg spinātu
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70 g cietā tipa siera
  • 1 citrons
  • 4 paprikas
  • brūnais cukurs
  • baltvīna etiķis
  • 80 g pekanriekstu
  • 100 g mīkstā kazas siera
  • 100 ml grieķu jogurta
  • piparmētru buntīte
  • ēdamkarote medus
  • olīveļļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Prosu noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam izvāra.
  2. Blenderī sablendē spinātus ar nedaudz olīveļļas, cietā tipa sieru, pētersīļiem, ķiplokiem un sulu no 1 citrona. Iemaisa izvārītajā prosā.
  3. Papriku nomizo ar kartupeļu mizotāju, pārgriež uz pusēm un sakaramelizē ar brūno cukuru, pievienojot mazliet baltvīna etiķa.
  4. Paralēli sagrauzdē pekānriekstus.
  5. Sablendē kazas sieru, ķiploku, piparmētru bunīti, medu, grieķu jogurtu un pāris ēd. karotes olīveļļas ar sāli.
  6. Prosas masu pilda karamelizētajās paprikas pusītēs, pa virsu pārlej piparmētru- kazas siera mērci un dekorē ar piparmētru lapām un pekanriekstiem.

Komentāri: