Jogurta krēms ar ceptu ābolu un kanēļa mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Šis krēms Ziemassvētku svinībām lai kalpo kā pretpols sātīgajiem, smagajiem pamatēdieniem. Tas ir burvīgi veldzējošs jogurta deserts pēc ēdienu jūras ar štovētiem kāpostiem, gaļas cepešiem, rosolu un siļķi kažokā.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums jogurta ar ceptu ābolu un kanēļa garšu (350 g)
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 10 g želatīna

Mērcei

  • 2–3 skābeni, viegli šķīstoši āboli
  • 100 ml sausa baltvīna (var aizstāt ar ābolu sulu)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2–3 ēdamkarotes Muskovado cukura
  • 100 g ūdens
  • 10 g želatīna
  • 1 ābols dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.
  2. Jogurtu liek katliņā, pievieno vaniļas cukuru un citrona miziņu un nedaudz uzkarsē, lai garšas atveras. Jogurtu nedrīkst uzvārīt.
  3. Želatīnu ūdens peldē izkausē un lēnām pievieno jogurtam, visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi.
  4. Vispirms izdomā, kā ledusskapī atstutēt glāzi 45 grādu leņķī. Tam ērti var izmantot silikona mafinu formiņas. Tad, glāzi turot šajā leņķī, to piepilda ar krēmu un, glāzi nesašķiebjot, novieto ledusskapī tam paredzētajā vietā, lai saželē.
  5. Pagatavo ābolu un vīna mērces želeju: ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un liek katlā vai pannā. Pārber ar cukuru un kanēli, un uz lēnas liesmas karsē, līdz cukurs izkusis un āboli mīksti. Tad pārlej ar vīnu, pavāra ~ 5 minūtes un nogriež liesmu. Atdzesē.
  6. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, pēc tam ūdens peldē izšķīdina un iemaisa vīna un ābolu mērcē.
  7. Kad jogurta krēms saželējis, tam otrā pusē lēnām pielej vīna un ābolu mērci. Atstāj ledusskapī saželēt arī otrai želejai.
  8. Dekorācijai veselu ābolu sagriež plānās šķēlēs un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī izkaltēties.
  9. Pasniedz dekorētu ar ābolu šķēlītēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jogurtu liek katliņā, pievieno vaniļas cukuru un citrona miziņu un nedaudz uzkarsē, lai garšas atveras. Jogurtu nedrīkst uzvārīt.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu ūdens peldē izkausē un lēnām pievieno jogurtam, visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms izdomā, kā ledusskapī atstutēt glāzi 45 grādu leņķī. Tam ērti var izmantot silikona mafinu formiņas. Tad, glāzi turot šajā leņķī, to piepilda ar krēmu un, glāzi nesašķiebjot, novieto ledusskapī tam paredzētajā vietā, lai saželē.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo ābolu un vīna mērces želeju: ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un liek katlā vai pannā. Pārber ar cukuru un kanēli, un uz lēnas liesmas karsē, līdz cukurs izkusis un āboli mīksti. Tad pārlej ar vīnu, pavāra ~ 5 minūtes un nogriež liesmu. Atdzesē.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, pēc tam ūdens peldē izšķīdina un iemaisa vīna un ābolu mērcē.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad jogurta krēms saželējis, tam otrā pusē lēnām pielej vīna un ābolu mērci. Atstāj ledusskapī saželēt arī otrai želejai.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorācijai veselu ābolu sagriež plānās šķēlēs un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī izkaltēties.

Pasniedz dekorētu ar ābolu šķēlītēm.

Komentāri: