Šis ēdiens nāk no Grieķijas, kur cieņā spēcīgas garšas. Koftas tādas ir, ar daudz garšvielām, nedaudz asas, tādēļ tām klāt pasniedz svaigo tzatziki mērci.
Jēra gaļa ne visur ir nopērkama un daudziem arī negaršo tās specifiskā smarža. Ja piederat pie šīs cilvēku grupas, gatavojiet koftas ar labas kvalitātes liellopu malto gaļu.
TZATZIKI MĒRCEI
KOFTĀM
SALĀTIEM
TZATZIKI MĒRCE
KOFTAS
SALĀTI
PITAS VAI LAVAŠA MAIZĪTE (pēc izvēles)
Koftas ēd, kamēr karstas, kopā ar tzatziki mērci un salātiem. Pēc vēlēšanās pitas maizītē vai lavašā var iesmērēt tzatziki mērci, pa virsu likt salātus, koftas un vēl nedaudz tzatziki. Ja koftas kārto maizīte, tad vispirms jāatbrīvojas no koka irbulīšiem.
Komentāri: