Ievārījuma mērce

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Jebkuram gaļas ēdienam piešķirs jaunu garšas noti.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels čili pipars
  • 1 sarkanais sīpols
  • 5–6 melnās žāvētās plūmes
  • ~ 200 ml skāba ievārījuma – dzērveņu, brūkleņu, plūmju
  • 50 ml brendija

Pagatavošana

  1. Čili piparam izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu no tīra un smalki sagriež. Plūmes sagriež mazos gabaliņos.
  2. Katliņā liek ievārījumu, sīpolus, čili un plūmes. Pielej brendiju un karsē ~ 10 minūtes.
    Šādas mērces var gatavot no svaigām vai saldētām ogām, arī no gataviem ievārījumiem.