Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ievārījuma mērce
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Jebkuram gaļas ēdienam piešķirs jaunu garšas noti.
Sastāvdaļas
1 neliels čili pipars
1 sarkanais sīpols
5–6 melnās žāvētās plūmes
~ 200 ml skāba ievārījuma – dzērveņu, brūkleņu, plūmju
50 ml brendija
Pagatavošana
Čili piparam izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu no tīra un smalki sagriež. Plūmes sagriež mazos gabaliņos.
Katliņā liek ievārījumu, sīpolus, čili un plūmes. Pielej brendiju un karsē ~ 10 minūtes.
Šādas mērces var gatavot no svaigām vai saldētām ogām, arī no gataviem ievārījumiem.
Komentāri: