Humuss ar kaņepēm

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ballīte bez uzkodām nav īsta ballīte. Humuss un tamlīdzīgi ēdieni ir lielsks pamats garšīgām uzkodām. Tā pagatavošana ir ārkātīgi vienkārša.

Sastāvdaļas

  • 200 ml konservētu balto pupiņu (var arī sarkanās vai sojas)
  • sula no ½ citrona
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2–3 ēdamkarotes labas un kvalitatīvas olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 1–2 svaigi diļļu zariņi
  • 1 ēdamkarote kaņepju pavalga jeb maltu kaņepju sēkliņu

Pagatavošana

  1. Vispirms nokāš pupiņas. Liek tās blenderī.
  2. Pupiņām pievieno citronu sulu, ķiploka daiviņas, kaņepes, sāli, dilles un olīveļļu. Visu labi sablendē, pēc garšas pievienojot kādu no sastāvdaļām.