Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Humuss ar kaņepēm
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ballīte bez uzkodām nav īsta ballīte. Humuss un tamlīdzīgi ēdieni ir lielsks pamats garšīgām uzkodām. Tā pagatavošana ir ārkātīgi vienkārša.
Sastāvdaļas
200 ml konservētu balto pupiņu (var arī sarkanās vai sojas)
sula no ½ citrona
2 daiviņas ķiploku
2–3 ēdamkarotes labas un kvalitatīvas olīveļļas
šķipsniņa sāls
1–2 svaigi diļļu zariņi
1 ēdamkarote kaņepju pavalga jeb maltu kaņepju sēkliņu
Pagatavošana
Vispirms nokāš pupiņas. Liek tās blenderī.
Pupiņām pievieno citronu sulu, ķiploka daiviņas, kaņepes, sāli, dilles un olīveļļu. Visu labi sablendē, pēc garšas pievienojot kādu no sastāvdaļām.
Komentāri: