Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Halva ar pistāciju pastu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
160 g kļavu sīrupa
300 g tahini (sezama) pastas
2 ēdamkarotes pistāciju pastas
šķipsna sāls
virtuves termometrs
Pagatavošana
Sagatavo karstumizturīgu trauku, ko ietauko ar olīveļļu.
Kļavu sīrupu lej katliņā un karsē. Karsē ilgi, aptuveni 10 minūtes. Temperatūrai jāuzkāpj līdz 130 grādu atzīmei.
Pa to laiku tahini burciņu ieliek katliņā ar karstu ūdeni, lai pasta kļūtu siltāka.
Kad sīrups uzvārījies, to noņem no uguns, pievieno tahini un iemaisa ar koka karoti. Kad izveidojusies viendabīga, diezgan stingra masa, to lej sagatavotajā formā. Pa virsu iemaisa pistāciju pastu un pārber ar šķipsniņu smalkā plāksnīšu sāls.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: