Hačapuri

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Pildījumam:
200 g brinzas siera
250 g rikotas siera
230 g mocarellas siera
80 g cietā siera
2 olas + 1 ola pārsmērēšanai
30 g sviesta
sāls, pipari
pētersīļi dekoram

Rauga mīklai:
350 g kviešu miltu
¾ tējkarotes sausā rauga
½ ēdamkarotes cukura
½ tējkarotes sāls
150 ml ūdens
60 ml piena
½ ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

 

  1. Pagatavo rauga mīklu. Pienu kopā ar ūdeni uzsilda līdz 30 ºC temperatūrai. Pievieno cukuru un sauso raugu un atstāj uz 5–10 minūtēm.
  2. Bļodā liek kviešu miltus un sāli. Pievieno pienu un olīveļļu. Mīca, līdz izveidojusies gluda mīkla. Atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt.
  3. Tikmēr sarīvē mocarellas un cieto sieru. Pievieno sadrupinātu brinzas un rikotas sieru. Izmaisa, pievieno šķipsnu sāls un melnos piparus.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to divās vienādās daļās. Izrullē ovālu formu.
  5. Mīklas vidū liek siera pildījumu. Malas aizrullē, galus satin un atstāj uz 30 minūtēm vēlreiz uzrūgt.
  6. Apsmērē ar sakultu olu un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  7. Katrā hačapuri ar karoti izveido bedrīti, kurā iesit olu. Sviestu sagriež mazos gabalos un izretina virs siera masas. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5 minūtēm.
  8. Izņem no krāsns un pasniedz siltu ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.