Grūbu un gaileņu sautējums ar tītaru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 125 g pērļu grūbu
  • 2 saujas gaileņu
  • 250 g tītara filejas
  • 2 saujas spinātu
  • 150 g cukurzirnīšu
  • 50 g cietā siera
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 baltais sīpols
  • 1 sēņu buljona kubiņš Gallina Blanca
  • sviests cepšanai
  • 50 ml ūdens
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā dienā sālsūdenī novāra grūbas un atdzesē. Gaļu un dārzeņus pirms došanās ārā var mājās sagriezt un iepakot līdzi vai griezt uz vietas.
  2. Pārgājiena vietā ierīko ugunskuru vai ņem gāzes degli, uz tā liek sildīties katliņu, un uzsilda 2 ēdamkarotes sviesta. Pievieno saplucinātas gailenes un kārtīgi apcep.
  3. Sēnēm pievieno sagrieztu sīpolu, tītara fileju un cukurzirnīšus, ļauj apcepties.
  4. Kad gaļa ir gatava, pievieno sakapātus ķiplokus, novārītas grūbas, ūdeni un nedaudz mazāk kā kubiņu buljona, ļauj pavārīties.
  5. Iemaisa saplucinātus spinātus un cieto sieru.
  6. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pasniedz trauciņos un bauda kopā ar svaigu gaisu.