Grilēts lasis un ziedkāposts ar tartara mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

400 g marinēta laša

1 ziedkāposts

4 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote paprikas pulvera

½ tējkarotes ķiploku pulvera

sāls un pipari pēc garšas

30 g ciedru riekstu 

 

 

TARTARA MĒRCEI

2 vārītas olas

1 ēdamkarote graudu sinepju

1 ēdamkarote mārrutku

1 ēdamkarote smalki sakapāta šalotes sīpola

2 nelieli marinēti gurķi

100 g skābā krējuma

dilles

Pagatavošana

  1. Tartara mērcei sagriež cieti vārītas olas, sakapā šalotes sīpolu, sagriež marinētus gurķus, visu sajauc ar sinepēm, krējumu un mārrutkiem. 
  2. Uzkarsē grilu vai grilpannu, sagriež ziedkāpostu aptuveni 2 cm biezās šķēlēs.
  3. Nelielā bļodiņā sajauc olīveļļu ar garšvielām, un ar otu apsmērē to ziedkāposta šķēlēm no abām pusēm. 
  4. Ziedkāpostu cep uz restēm zeltaini brūnu no abām pusēm. 
  5. Garšaugos marinēto lasi cep uz grila vai grilpannas, vispirms ar ādu uz augšu, līdz lasis kļuvis zeltaini brūns.
  6. Pasniedz grilēto ziedkāpostu ar lasi un tartara mērci. Pārkaisa ar grauzdētiem ciedru riekstiem.